Monet ovat kysyneet, että missä opiskelin PT.ksi. Selailin pitkään suomen pt- markkinoita ja lueskelin, mikä niistä olisi kannattavin sekä ammattitaitoisin. Punnitsin pitkään kävisinkö kansainvälisen kurssin vai sitten ihan opetussisällön suomeksi. Päädyin kuitenkin suomenkieliseen. Sillä ajattelin, että siivä vaiheessa jos haluan hommia tehdä ulkomailla on pelkällä rohkeudella, kielitaidolla ja omalla asenteella väliä. Eiköhän se hoidu, jos sille on tarvetta. 🙂
Koulutukseksi valitsin Faf:in. Siitä syystä, että sitä oltiin kehuttu ja tuntui kivalta käydä koulutus samassa paikassa kuin itse treenailen, eli Fressillä.
Jos sinulla ei ole liikunnanalan perustutkintoa alla, alkaa koulutuksesi Foundation osiosta, jossa käydään ihan perus asiat läpi. Siitä seuraava osio on Gym- instructor eli kuntosaliohjaajan kurssi ja viimeisenä tietenkin Personal Trainer, johon kuuluvat kaikki aiemmat osuudet ja tämän jälkeen sinulla on pätevä PT- lisenssi, tietenkin jos loppukokeista pääset kunnialla läpi. Vierumäen opiskeluistani johtuen aloitin suoraan Gym- osiosta.
Näitäkään kursseja ei tarvitse suorittaa putkeen, vaan voit oikeastaa mihin aikaan vain käydä koulutussisällöt, kunhan katsot koulutuskalenterista milloin kursseja järjestetään. Näin itse kannattavana suorittaa kurssit putkeen, jotta asiat pysyvät muistissa lopputyötä varten, sekä itselläni on nyt kestänyt jonkin aikaa saada PT. kurssit mahtumaan kaikkiin muihin elämän “menoihin”, joten halusin mahdollisimman nopeasti saada lisenssi-paperit käteen, ja hommat aluilleen.
PT.n ammatti ei siis todellakaan ole vielä suojeltua Suomessa, kuka tahansa voi ilmoittaa olevansa Pt, ilman minkään laista koulutusta tai kokemusta alalta. Koulutus ei tietenkään kerro vielä ammattitaidostasi mitään, keskuudestamme löytyy huikeita entisiä ja nykyisiä kilpaurheilijoita, jotka myös tekevät trainerin hommia ja ainakaan itselläni ei ole mitään syytä epäillä heidän ammattitaitoa, sillä kokemusvuosia riittää. Kuitenkin näin fiksuna käydä koulutuksen ja kantaa lisenssiä, koska teen yrittäjänä hommia.
Koulutuksessa tuli kerrattua paljon, jo ennestään tuttua tietoa, mutta ainakin itselleni antoisinta oli ravitsemuksen tunnit, joissa kouluttajana toimi erittäin ammattitaitoinen Olli Ilander, joka on myös kirjoittanut kirjan: Liikuntaravitsemus. Hänellä on todella laaja ammattitaito ravitsemuksesta ja varsinkin urheilijoiden ravitsemuksesta. Kysyin tunneilla sitten mitä tahansa niin häneltä sai vastauksen!
Jos sinua kiinnostaa PT.n ammatti, suosittelen olemaan yhteydessä FAF.in koulutuspäälikköön ja henkilökuntaan ja kyselemään tarkempaa tietoa heiltä. Saat varmasti vastauksia askarruttaviin kysymyksiin ja lisätietoa kurssien sisällöstä. Faf.in nettisivuilta löytyy lisäksi paljon tietoa mainitsemistani kursseista sekä lisäksi paljon muistakin kursseista mitä heidän kautta voi suorittaa.
Pt.nä tavoitteeni on AINA:
- Antaa jokaisella asiakkaalle 100%, henkilökohtaista ohjausta ja konsultointia.
- Pyrkiä muuttamaan hyvinvoinnin osa-alueet osaksi elämäntapaa (Ravinto/Liikunta/lepo/muu elämä)
- Keskityttyä kokonaisvaltaisesti hyvinvoiniin (psyykkinen/fyysisen/sosiaalinen), ei narsistista ruuan punnitsemista
- Sekä hyvä fiilis koko yhteistön aikana ja sen jälkeen!
- Tavoitteeni on olla tsemppari, kuuntelija, ammattitaitoinen treenauttaja sekä sanojeni takana seisoja!
Jos Pt.n ammatti kiinnostaa, opiskelkaa ihmeessä ammattiin, mutta muistakaa että omat kokemukset ja ajanhermoilla oleminen on kultaakin kalliimpaa tässä ammatissa. On hyvä kehittää ja oppia jatkuvasti lisää sekä samalla kokeilla omien kokemusten kautta mikä toimii ja mikä ei.
Huikeeta viikkoa kaikille!