Oona tolPpanen

Äiti, valmentaja & urheilija

Äiti, valmentaja ja urheilija– ovat mun “elämänkolmion” kärjet, joista oma arki pitkälti koostuu. Näiden lisäksi olen urheiluhullu, joka elää niin kuin opettaa.

Urheilu on ollut elämäntapani pienestä pitäen ja siihen olen myös lapsesta asti satsannut kaikkeni. Olen harrastanut yleisurheilua 6 v (lajit: pikajuoksu ja pituushyppy), karatea 5 vuotta siniselle vyölle, jalkapalloa 12 vuotta FC Hongan naisten liigajoukkueessa, fitness- ja voimalajeja jo vuosia sekä tällä hetkellä aktiivisen fysiikka- ja voimaharjoittelun lisäksi pelaan rugbya naisten 7- maajoukkueessa ja lomaharrastuksena surffaan.

Kilpaurheilu on tuonut mukanaan isompia vammoja ja leikkauksia sekä niistä kuntoutumista, jotka ovat vieneet kiinnostustani urheilijoiden optimaalisen fysiikkaharjoittelun lisäksi kunto- ja terveysliikuntaan ja varsinkin kuntoutukseen. Terveys ei ole kuitenkaan vain optimaalista suorituskykyä ja tehokasta fyysistä palautumista, terve mieli on suoraan yhteydessä meidän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja myös siitä huolehtiminen on tärkeää.

Työskentelen tällä hetkellä pääsääntöisesti liikunnanalan yrittäjänä- ja fysiikkavalmentajana (Liikunnanohjaaja AMK), puhujana/kouluttajana, urheilutoimittajana sekä intohimoisena harrastuksena kirjoitan hyvinvointi- ja terveysblogia, päivitän aktiivisesti hyvinvointi aiheista Instagram-tiliä (@fitoona) sekä matkustelen ja ohjaan treenimatkoja ulkomailla.

Elän perhe-elämääni täysillä ja teen asioita; mitkä tekevät minut onnelliseksi. Urheilu on aina ollut minulle tärkeää ja sen takia olen tehnyt siitä itselleni ammatin. Se, että saan motivoitua muita liikkumaan, pääsemään parempaan fyysiseen kuntoon ja elämään onnellisempaa elämää, on paras palaute mitä voin työstäni saada.

Joskus sitä ihan pysähtyy ja miettii, etten olisi ikinä uskonut, että: saan elää joka päivä omaa unelmaa…Olen mm. valmistunut omaan haave-ammattiini, kirjoittanut hyvinvointikirjan: Fitoona- Terve ja vahva minä!, ollut vuoden 2013 googletetuin naisurheilija, kirjoittanut v. 2014 toiseksi inspiroivimpaa hyvinvointiblogia, lukuisten urheilusaavutusten lisäksi voittanut suomenmestaruuden rugbyssa, toiminut Safiirina Gladiaattoreissa, päässyt tekemään Urheilun äärellä– ja Leijona Podcasteja, toiminut Tv-hostina Pekingin talviolympialaisissa jääkiekkostudioissa sekä liikuttanut lukuisia eri yrityksiä, ryhmiä ja tuhansia yksilöitä!

Jos joku on vienyt elämääni eteenpäin niin intohimoinen, positiivinen ja periksiantamaton elämänasenne. Kun elämästä haluaa ottaa kaiken irti, on vain itsestä kiinni mihin tulevaisuus vie!

 

Koulutukset:

Santasport Lapin urheiluopisto- Liikunnanneuvoja (Lpt) 2012 (1 v)
FAF Gyminstructor 2014
FAF Personal Trainer 2015
FIBACO Coach 2015
Haaga- Helian Ammattikorkeakoulu- Liikunnanohjaaja (AMK) /Bachelor of Sports 13-2016
Licensed Practitioner of NLP 1 2016
Speakersforum academy 2017                                                                                                                          

TRX Suspension Training 2017
Haaga- Helian Ammattikorkeakoulu – Urheilujournalismin erikoistumiskoulutus – Urheilutoimittaja 2019